Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Activiteiten

  1. Op
    10 sep

    LUIK, de Vurige Stede - DF Vorst

    La Cité Ardente” of de Vurige Stede, zo wordt de bruisende stad aan de kolkende Maas omschreven. Eeuwenlang was de stad het centrum van het machtige Prinsbisdom, dat zich over een groot gebied uitstrekte van Maaseik tot Thuin.

    Veel historische sporen zijn nog terug te vinden in deze roemruchte stad. Het Prins-bisschoppelijk Paleis, de Sint-Bartholomeuskerk, het Perron, de “Montagne de Bueren”, het Curtiushuis, het “Mehondo Pékèt” waar je tientallen jenevers kunt proeven. Kortom een leuk dagje in een borrelend stukje Maasland.

    Activiteit erfgoed stadsbezoek Geleid Bezoek
    LUIK, de Vurige Stede - DF Vorst
    Meer informatie
  2. Op
    15 sep

    Open Monumenten Dag 2024 - Melkriek - DF Vorst

    De Openmonumentendagen zijn sinds 1992 een initiatief om de bevolking te sensibiliseren voor de wonderlijke architectuur. In 2024 is het thema “Nieuw Erfgoed”.

    In Ukkel wordt de “Melkriekwijk” in de kijker geplaatst. Waar ooit koeien graasden in drassige beemden, rees in de zestiger jaren een heuse woonwijk.

    Geschiedenis & Erfgoed Activiteit Lokaal Wandeling met gids
    Open Monumenten Dag 2024 - Melkriek - DF Vorst
    Meer informatie
  3. Op
    03 okt

    WEEK van het NEDERLANDS 2024 - DF Vorst

    SURINAME, LAND, VOLKEREN EN TAAL

    In het Zuid-Amerikaanse Suriname is Nederlands de taal onder een etnische regenboog.

    In Nederland is het lieflijke land Suriname ruim bekend. In Vlaanderen is deze Zuid-Amerikaanse republiek, die bijna 5 1/2 keer de oppervlakte van België vormt, veel te weinig bekend. In dit land geprangd tussen de Atlantische Oceaan en het Amazonewoud leeft vreedzaam een mengelmoes aan volkeren, een etnische regenboog met Afro-Surinamers, Hindoestanen, Javanen, Chinezen, Kariben- en Arowak- Indianen, Libanezen, Brazilianen, Europeanen e.a. Er bestaat ook een diversiteit aan geloofsgemeenschappen, de Christelijke, de Hindoeïstische, de Islamitische, de Joodse en traditionele religies. Hoewel elke etnische gemeenschap zijn eigen taal bewaart is de officiële taal in Suriname het Nederlands.

    Activiteit Cultuur eten en drinken taal
    WEEK van het NEDERLANDS 2024 - DF Vorst
    Meer informatie